Velkommen til Danmarks ældste, selvstændige tobaksfabrik

House of Oliver Twist A/S er Danmarks ældste, selvstændige tobaksfabrik og samtidig verdens største eksportør af spundne tobakspastiller. Vi udvikler, producerer og sælger udelukkende tobakspastiller under navnet Oliver Twist®.

Siden 1974 har virksomheden været ejet af samme familie, og det giver os en helt særlig styrke og dedikation, når det gælder om at gøre vores forbrugere tilfredse.

Idégrundlag

Oliver Twist tobakspastiller er et nydelsesmiddel til voksne forbrugere, der kan få dækket deres behov for nikotin uden de skadelige konsekvenser, som røgen medfører.

Mission

At afsætte, udvikle og producere røgfri tobak, der kan nydes af alle voksne brugere af nikotinholdige produkter. At afsætte vores produkter under ansvar for vores medarbejdere, ejere, samarbejdspartnere og det internationale samfund.

Vision

At samtlige rygere skal kende til eksistensen af OLIVER TWIST®. Oliver Twist skal være kategoriens stærkeste brand på de markeder, hvor House of Oliver Twist A/S er aktiv.

1805

Mere end 200 års historie

Kun ganske få danske virksomheder kan se tilbage på over 200 års virksomhedshistorie. Vi er én af disse. Virksomheden kan spores helt tilbage til 1805, hvor tobaksfabrikant Peter Abraham Bock annoncerede for sit tobaksspinderi i avisen. House of Oliver Twist A/S har siden dengang skiftet ejerforhold og er i dag familieejet. Virksomheden blev oprindeligt grundlagt i København og holdt til her indtil 1927, hvor fynske ejere flyttede produktionen til Overgade i Odense centrum.

Tidslinjen
1805
1805 - 1877
1916 - 1975
1980 -1992
2002 - 2017

1805

Peter Abraham Bock, tobaksfabrikant, annoncerer for sit tobaksspinderi i Kiøbenhavnske Tidender, da han overtager dette efter faderens død. Dette er det officielle stiftelsesår for House of Oliver Twist A/S.

1810

Bock dør af koldfeber. Tobaksspinder Hans Henrich Groth køber firmaet samme år.

1825

Virksomheden overdrages til Nicolai Frederik Bonnesen, der har arbejdet for Groth siden han var 13 år gammel.

1873

Fabrikken videreføres af sønnen Nicolai Jacob Bonnesen.

1877

Købmanden og handelsmanden Hermann Krüger overtager virksomheden.

 

1916

Firmaet Hermann Krüger (N.F. Bonnesens Eftf.) omdannes til aktieselskab med Erik Peter Stokkebye som direktør. Han driver i forvejen en tobaksfabrik i Odense.

1927

Stokkebye og Krüger rykker ind i A. Jensens Damp Tobak- og Cigarfabrik, Overgade 20 i Odense. Produktionen i København afvikles.

1968

Den britiske Gallaher-koncern køber Stokkebye for at komme ind på det danske pibe- og tobaksmarked. Peter Stokkebye fortsætter som direktør. Tobaksspinderiet overlever.

1974

Gallaher-koncernen stopper produktionen af pibe- og skråtobak i Danmark. Afdelingen for skråtobak sælges til ledende medarbejdere ved Stokkebye. Direktørerne Børge Drest Nielsen og Erling Thobo-Carlsen bliver ejere af Hermann Krüger’s Eftf. ApS med røgfri tobak af mærket Oliver Twist som speciale.

1975

Virksomhedens andel af produktionen af skråtobak i Danmark er 13%.

 

1980

Firmaet omdannes til et A/S med en aktiekapital på kr. 300.000. Firmaet flytter til nye og større lokaler på Børstenbindervej, ligeledes i Odense.

1987

Sønnen Michael Drest Nielsen ansættes i firmaet som levnedsmiddeltekniker.

1988

House of Oliver Twist A/S fremstiller nu ca. 35% af den samlede danske produktion af skrå.

1991

Børge Drest Nielsen bliver eneejer.

1992

Navnet House of Oliver Twist A/S registreres som kaldenavn. Hermann Krüger’s Eftf. A/S består dog stadig som registreret navn hos aktieselskabsregisteret.

 

2002

Børge Drest Nielsen bliver bestyrelsesformand i virksomheden, og sønnen Michael Drest Nielsen overtager stillingen som adm. direktør.

Børge Drest Nielsen og Michael Drest Nielsen

 

2005

Virksomheden fejer 200 års jubilæum.

2007

Etablering af egen salgsstyrke i Danmark.

2009

Peer Dyhr overtager stillingen som administrerende direktør og Michael Drest Nielsen fortsætter i direktionen.

2013

Etablering af egen salgsstyrke i Sverige.

2016

House of Oliver Twist er i dag førende på verdensmarkedet indenfor kategorien spunden røgfri tobak.

2017

Børge Drest Nielsen trækker sig ud af bestyrelsen.

Tradition og kerneværdier

House of Oliver Twist A/S har været i familien Drest Nielsens eje siden 1974. Michael Drest Nielsen er i dag eneejer af virksomheden.

Det er en styrke og forpligtelse at videreføre House of Oliver Twist, så både medarbejdere, forbrugere og myndigheder er tilfredse.

Vi tror på værdien af at fastholde og yderligere underbygge Oliver Twist produkterne som en specialitet og et nicheprodukt indenfor kategorien røgfri tobak.

Under hensyntagen til disse krav vil vi fortsat udvikle vor produktion og vore produkter. Det stiller krav om et fortsat godt arbejdsmiljø, engagerede medarbejdere og en sund økonomi.

Det kan kort beskrives som, vi skal være de bedste til det, vi er gode til.

Se, hvordan Oliver Twist kan hjælpe dig til at skære ned på dit cigaretforbrug.
— Mand
Tobakspastiller giver en god mulighed for at kunne få stillet tobakstrangen, uden at genere andre med røg. Det være sig under sport eller, når man er ude i byen.
— Mand
God og gedigen smag, fylder intet. God til byture og restauranter, da de ikke forpester øl og mad, i modsætning til nikotintyggegummi eller cigaretter.
— Mand
Jeg bruger Oliver Twist hjemme, på job, på rejser, ude, inde, altid og overalt.
— Mand 53 år
Bruger Oliver Twist hver dag, da det fuldstændig erstatter mit behov for cigaretter. Har brugt dem i 10 md.
— Kvinde 67 år
Bruger dem overalt og er så glad for endelig at slippe for produkter med kunstig nikotin, f.eks. tyggegummi.
— Mand 36 år
Forbrugerpanel