FAQ

På vores FAQ-side finder du hjælp og svar på de spørgsmål, som vi oftest får stillet af vores forbrugere om Oliver Twist tobakspastiller.
Har du et spørgsmål, som du ikke finder svar på her, er du meget velkommen til at kontakte os.

Hvad er Oliver Twist tobakspastiller?

Oliver Twist tobakspastiller er små ruller af tobak, som findes i 6 forskellige smagsvarianter på det danske marked. Oliver Twist kategoriseres som røgfri tyggetobak.

Tobakspastillerne er håndlavet og fremstillet af hele tobaksblade, som indeholder den mængde nikotin, som naturligt findes i tobakken.

Læs mere om fremstillingsprocessen af Oliver Twist her.

Hvad er røgfri tobak?

Røgfri tobak er et tobaksprodukt, der ikke forbruges via en forbrændingsproces. I kategorien findes tyggetobak, som Oliver Twist samt tobak, der indtages nasalt og oralt.

Tjæren og kulilte, der kendes fra rygning, findes ikke i røgfri tobak.

Hvad er tyggetobak?

Indenfor kategorien tyggetobak findes Oliver Twist tobakspastiller og chewing bags.

Oliver Twist tobakspastiller: Fremstilles af hele tobaksblade. Stilken fjernes, hvorefter tobaksbladene spindes til en streng. Hernæst sovses pastillerne og skæres i mindre stykker.

Chewing bags: Fintskåret tobak i kraftige portionsposer. Tobakken forekommer ikke i form af pulver eller fine partikler.

Hvordan anvendes Oliver Twist?

Sådan anvendes Oliver Twist tobakspastiller:

  • Læg en tobakspastil under overlæben. Nikotinen fra tobakspastillen frigives langsomt.
  • Lad tobakspastillen blive i munden 30-60 minutter.
  • Slug ikke tobakspastillen, men smid den ud efter brug.

Denne tobaksvare skader dit helbred og er afhængighedsskabende.

Indeholder Oliver Twist tobakspastiller nikotin?

Ja, Oliver Twist tobakspastiller indeholder nikotin. Oliver Twist er fremstillet af hele tobaksblade, som naturligt indeholder nikotin. Vi manipulerer ikke med nikotinmængden i vores tobakspastiller. Den mængde nikotin, som findes naturligt i tobaksbladet, er den mængde, som findes i vores tyggetobak.

Hvor meget nikotin indeholder en Oliver Twist tobakspastil?

En Oliver Twist tobakspastil har et nikotinindehold på ca. 5 mg. Nikotinen stammer udelukkende fra tobaksbladet, som tobakspastillen er lavet af.

Hvor meget nikotin der afgives ved brug af en tobakspastil, afhænger af, hvor meget der tygges på tobakspastillen og hvor meget den bevæges i munden, samt hvor længe den anvendes. Gennemsnitligt frigives ca. 2 mg nikotin af fx en Oliver Twist Blue tobakspastil ved 1 times brug. Al nikotinen i en tobakspastil optages altså ikke. Der vil stadig være nikotin tilbage i tobakspastillen efter brug.

Hvad er prisen på en æske Oliver Twist tobakspastiller?

Prisen på en æske Oliver Twist tyggetobak/tobakspastiller er 47,00 kr.  Æsken indeholder ca. 30 tobakspastiller og altid 7 gram netto.

Hvor kan Oliver Twist købes?

Oliver Twist tobakspastiller kan købes i vores webshop eller i ca. 3.000 dagligvarebutikker, tankstationer og kiosker i Danmark. Oliver Twist forhandlere kan findes i vores store finder her.

Hvilke Oliver Twist samgsvarianter findes der?

Oliver Twist tyggetobak/tobakspastiller findes i 6 forskellige smagsvarianter i Danmark:

  • Black
  • Blue
  • Original
  • Red
  • Nordic
  • Grey
Hvorfor kan man føle en brændende fornemmelse i halsen ved brug?

Når man starter med at bruge Oliver Twist, kan man i begyndelsen opleve en stærk og kradsende fornemmelse i halsen. Nikotinen optages gennem mundens slimhinder, når man anvender Oliver Twist. Den kradsende fornemmelse kan skyldes, at man tygger for meget på tobakspastillen. Jo mere man tygger, jo mere nikotin og smag frigives der – og det kan give en brændende fornemmelse i halsen.

Hvad er forskellen på at få nikotin fra en tobakspastil og en cigaret?

Når man ryger en cigaret, optages nikotinen gennem lungerne. Når man bruger en tobakspastil, optages nikotinen gennem mundens slimhinder. Den største forskel på en cigaret og en tobakspastil er dog, at røg udvikler tjære og kulilte, som er bevist sundhedsskadeligt. Tobakspastiller antændes ikke og udvikler derfor ikke disse stoffer.

Hvad er forskellen på Oliver Twist tobakspastiller og traditionelle skrå?

I gamle dage brugte man skråtobak. Skrå betyder afskåret eller afhugget stykke. En skrå er skåret af en streng spunden tobak og sovset ind i lakrids og krydderier. Traditionel skråtobak var meget større end tobakspastiller. Desuden var fortidens skrå oversovsede, hvilket resulterede i meget mundvand, der gav folk trang til at spytte. Nutidens tobakspastiller er kun 1 cm lange og man skal ikke længere spytte mundvandet ud, når man anvender dem.

Hvad er forskellen mellem snus/chew bags og tobakspastiller?

Hvis man har været vant til at bruge snus/chew bags, vil man skulle vænne sig til Oliver Twist tobakspastiller. Vores tobakspastiller er kun 1 cm lange og derfor mindre end snus/chew bags. Man vil desuden ikke opleve det samme “nikotinkick”, da nikotinen frigives langsommere end ved brug af snus/chewing bags. Dette skyldes, at tobakspastiller består af et helt stykke tobaksblad og ikke tobaksgranulat eller pulver.

Skal man spytte, når man bruger Oliver Twist?

Nej, man skal ikke spytte, når man bruger Oliver Twist. En Oliver Twist tobakspastil er ca. 1 cm lang og 0,5 cm tyk og skaber derfor ikke særlig meget mundvand ved brug.

Må man sluge en Oliver Twist tobakspastil?

Nej, man skal ikke sluge tobakspastillerne, da de består af spundne tobaksblade. Man skal smide dem i skraldespanden efter brug. Hvis man ved et uheld kommer til at sluge en pastil og føler ubehag, skal lægen kontaktes.

Er der tilsat sukker i Oliver Twist?

Ja, i gennemsnit indeholder en Oliver Twist tobakspastil 0,04 gram sukker. Til sammenligning indeholder en almindelig sukkerknald 2,5 gram sukker. En sukkerknald svarer altså til mere end 60 pastiller.

Hvorfor er størrelsen og tykkelsen på tobakspastillerne forskellig?

Oliver Twist tobakspastiller er håndlavede. De spindes i hånden af hele tobaksblade. Et tobaksblad er et naturprodukt, med varierende størrelse og tykkelse. Vi gør os umage for at lave et ensartet produkt i vores produktion, men det kan ikke undgås, at tobakspastillerne kan varierer i størrelse. Man får dog altid 7 g netto i en æske Oliver Twist.

Produktionen af Oliver Twist kan ses her.

Er der tjære i Oliver Twist tobakspastiller?

Nej, der er ikke tjære i Oliver Twist tobakspastiller. Tjære opstår ved forbrænding af tobak. Oliver Twist er et røgfrit tobaksprodukt.

Hvordan ved man at pastillerne er friske?

Alle æsker er forsynet med en “bedst før”-dato. Dette gør det lettere for både kunden og forhandleren at se, om produktet er friskt. Vakuumpakken med pastillerne skal føles blød og give efter for et let tryk.

Hvordan gør man, hvis man har købt en æske Oliver Twist, som er for gammel?

Man skal bede sin forhandler om at få æsken byttet til en frisk i butikken. Forhandler får ombyttet gamle varer hos os uden beregning. Hvis det ikke kan lade sig gøre, så kontakt venligst vores kundeservice.

Find butik

Søg på butiksnavn, gade, postnummer eller by og se listen med Oliver Twist forhandlere i Danmark.
Finder du ikke det, du søger, så kontakt os på info@oliver-twist.dk eller ring på +45 66 15 71 17.

Forbrugerpanel
DIBS - Payments made easy