Video

Sådan bliver Oliver Twist tobakspastiller til

Fra mikroskopisk frø til røgfri tobaksnydelse

En Oliver Twist tobakspastil starter som et mikroskopisk frø. Tobaksfrø sås i bede, og udplantningen foregår ved håndkraft. Tobakken høstes lige før, den bliver fuldmoden. Tobakken hænges dernæst til tørre. Luften får bladene til at skifte farve fra grøn til lys brun. De tørrede blade sorteres efter størrelse og kvalitet og bundtes. Tobakken sælges på auktion.

Vi køber kun amerikansk tobak af topkvalitet – dvs. hele store blade. Efter grundig indgangskontrol i vores produktion, begynder forarbejdningen. Vi fjerner først stilken i hvert eneste tobaksblad. De halve blade bliver derefter rullet sammen i hånden til lange strenge. Dette arbejde laves af en såkaldt ”spinder” i spindestuen.

Efter yderligere forarbejdning skæres tobaksstrengen i 1 cm lange stykker. Dernæst tilsættes smag i sovseriet.

Casing er det rette fagudtryk for den væske, der giver smag til tobakspastillerne. Før kaldtes det for sovs. At være sovsemester er en betroet stilling. Han skal vogte den største af alle fabrikationshemmeligheder. Forskellige smagsgivere og engelsk lakrids er med til at give de forskellige varianter karakter.

Hver eneste tobakspastil består af nogle få kvadratcentimeter af et enkelt tobaksblad. Når man er færdig med en tobakspastil, kan man folde den ud og se, at den består af et helt stykke fint rullet blad.

De færdige Oliver Twist tobakspastiller vakuumpakkes i poser á ca. 30 styk med en nettovægt på 7 gram og lægges i den lille æske.

Kun den absolut bedste tobak anvendes til fremstillingen af Oliver Twist tobakspastiller

Kun tobak af højeste kvalitet anvendes til fremstilling af Oliver Twist tobakspastiller.
Vores leverandører er udvalgt blandt de dygtigste tobaksfarmere. Hvert enkelt tobaksblad, som anvendes i produktionen, håndsorteres og bliver nøje vurderet for at sikre en ensartet kvalitet, der lever op til vores høje krav.

Alle trin I produktionen overvåges og analyseres for at sikre det bedste produkt

Alle trin i produktionen overvåges og analyseres for at sikre det bedste produkt for forbrugeren. Bortset fra selve tobakken, er alle ingredienser i tobakspastillerne samt folien, som vi bruger til vakuumpakningen af produktet, godkendt til fødevarefremstilling.

Vores produkter laves I hånden, præcis som man gør med en god cigar

Vi har helt bevidst valgt at bevare de gamle håndværkstraditioner, da vi mener, at det giver en helt unik produktkvalitet. Det betyder, at vores produkter laves i hånden, præcis som man gør med en god cigar. På vores fabrik finder du medarbejdere, der kan spinde (dvs. rulle tobaksblade sammen til en streng), dæksmagere der kan strippe (skære tobaksbladets stængel ud) og sågar sovsemestre (som tilsætter smag til tobakspastillerne).

For kun 10 kr. kan du hurtigt og nemt

Bestille en sortimentspakke

Sortimentspakken indeholder 2-3 tobakspastiller af hver Oliver Twist variant.

Bestil her
Forbrugerpanel
DIBS - Payments made easy